Всеукраїнський фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина родина».

ХІД ЗМАГАННЯ

"Цього року на сценічних майданчиках Фестивалю, юні дарування, свої виступи присвятилили 30-й річниці незалежності України!
Вже доброю традицією стала зустріч, що об’єднує талановитих дітей та творчу юнацьку молодь позашкільної, загальної середньої, професійної, вищої освіти та інших закладів з Центральної, Східної, Західної, Північної та Південної України. Фестиваль відкрили святковим феєричним файєр-шоу, посмішки та драйв – все це супроводжувало учасників та гостей заходу. З теплими словами привітання та побажання перемог, звернулися організатори заходу до всіх учасників.
Перший конкурсний день зустрів всіх на майданчику номіцації «Вокал». За перемогу в сольному співі боролися понад 70 конкурсантів, які подарували глядачам хвилини насолоди з різноманіттям стилів, напрямів та манери виконання естрадної української пісні, а також української народної пісні в сучасному аранжуванні.
В номінації «Хореографія» взяли участь колективи з Донецької, Житомирської, Миколаївської та Сумської областей. На конкурсі були представлені номери в народній, естрадній, сучасній, класичній, спортивній та бальній хореографії.
Після конкурсної частини відбулося спілкування керівників колективів з членами журі, під час якого були надані методичні рекомендації хореографічним колективам.1 вересня, у День Знань, на Всеукраїнський фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина Родина» завітала учасниця Apache Crew, педагог і performer у направленнях vogue та heels, постановник кліпів для артистів: Скриптоніт, Гриби, KAZAKY, DOROFEEVA, Віра Брежнєва, Даша Астаф`єва, Мішель Ан-драде. Режисер та хореограф власних відеоробіт, засновник команди BANANA CREW – Аліна Лаговська. Аліна Banana (псевдонім хореографа) поділилася з учасниками Фестивалю своїми знаннями і поставила хореографію з кліпу Наді Дорофєєвої «Горит».
У майстер-класі взяли участь майже всі учасники Фестивалю. Аліна підкорила всіх харизмою, професійністю та неймовірними па.Діти із задоволенням взяли участь у майстер-класі, вивчили нові рухи - всі залишились задоволеними і натхненними.
До уваги гостей та учасників Фестивалю була представлена виставка чудових робіт юних майстрів із Дніпропетровської, Миколаївської, Полтавської та Хмельницької областей у різноманітних техніках: соломоплетіння, джутова філігрань, аплікація з тканини, валяння вовною, художня обробка шкіри, вишивка бісером, квілінг, модульне оригамі, силуетне вирізання, писанкарство, ажурне випилювання, живопис, а також іграшки з фетру, лялька-мотанка, кераміка та гончарство.На відкритті виставки з привітальним словом виступила Оксана Єрмак-Слєпуха, куратор та член журі у номінаціях «Декоративно-ужиткове мистецтво», «Образо-творче мистецтво» та «Анімація», дизайнерка і модельєр, майстриня у створенні етноодягу та аксесуарів, майстриня авторської ляльки, майстриня в арт-хілінгу. Учасниця, переможниця міжнародних конкурсів, виставок. Організаторка та виконавиця творчих проєктів-муралів: «Мира и Любви», «Вода – живительная сила». Організаторка та учасниця дитячого Міфжнародного арт-проєкту мурала «Осень, Зима, Весна, Лето», м. Бельсько-Бяла, Польща. Учасниця Фольклорного Міжнародного фестивалю «От Яна до Ивана», м. Бельсько-Бяла, Польща.Перегляд конкурсних виступів колективів із Миколаївської, Полтавської, Сумської, Хмельницької областей в номінаціях «Літературна творчість», «Ав-торська поезія» та «Театральне мистецтво» нікого не залишим байдужим. Май-бутні актори та майстри художнього слова представили літературно-музичні композиції та естрадні мініатюри, віршовані і прозові твори патріотич-ного та гумористичного спрямування українських письменників, поетів та влас-ні авторські поезії.
Для учасників заходу, крім конкурсних переглядів, були проведені творчі лабораторії, виставки та майстер-класи, цікаві розважальні та ігрові програми, конкурси, пізнавальні вікторини, відпочинок на морі.
Фестиваль - одна з найкращих форм розвитку та оздоровлення дітей, який дає змогу отримали певний досвід, відпочити та перезавантажитись до нових подій та вражень!


"


Бажаємо творчого натхнення , здійснення мрій та творчих планів! До зустрічі на березі теплого моря!