Всеукраїнський творчий інклюзивний фестиваль «Натхнення без кордонів»

1 червня 2022 року в рамках заходів зі святкування Міжнародного дня захисту дітей, в онлайн-просторі комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» відбувся відкритий Всеукраїнський творчий інклюзивний фестиваль «Натхнення без кордонів».    

Організаторами фестивалю виступили: Кіровоградський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Народна Академія творчості інвалідів», департамент освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації, Український державний центр позашкільної освіти, комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості», Міжнародна асоціація позашкільної освіти, «Молодіжне громадське об’єднання «Центр».

Популяризація та підтримка інклюзивної творчості дітей та молоді з особливими потребами є основним пріоритетом як у звичайні, так й у найскладніші часи, тож до конкурсної програми фестивалю у заочному форматі приєднались понад 500 учасників із різних областей нашої України й навіть долучилась талановита  молодь з закордону. Під час яскравої та насиченої програми глядачі та учасники фестивалю могли ознайомитись з роботами, представленими у таких номінаціях: «Декоративно-прикладне мистецтво» та «Образотворче мистецтво», «Вокальне мистецтво» та «Музичне мистецтво», «Театральне мистецтво» та «Хореографічне мистецтво».

У рамках фестивалю, також була представлена віртуальна виставка робіт учасників «Мозаїка мрій» і неймовірно літній та розважальний калейдоскоп майстер-класів від керівників гуртків Кіровоградського обласного ЦДЮТ, які заряджали неймовірною енергетикою. 

Яскравим фіналом свята творчості та рівності став Гала-концерт учасників всіх номінацій.

Кожен наш учасник заслуговує на увагу та захоплення, кожен надихає. Більшість конкурсних відео створювалося нещодавно, і особлива дяка вихованцям і керівникам інклюзивних колективів, які незважаючи на складні умови, в яких зараз знаходяться, знайшли сили, натхнення, можливості, засоби зв'язку і змогли взяти  участь у заході та надали можливість дітям розкритися повною мірою та запалити кожного з них як окрему зірочку.

Кожен учасник фестивалю отримає диплом Українського державного центру позашкільної освіти.

Фестиваль «Натхнення без кордонів» – це можливість для учасників розкрити потенціал, обмінятися досвідом, відчути себе творчою частиною суспільства.