Підсумки проведення Всеукраїнських відкритих змагань
учнівської молоді з картингу

 

   30 листопада 2022 року Українським державним центром позашкільної освіти було підведено підсумки Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді (підлітки, молодші юнаки, старші юнаки) з картингу. Вперше захід відбувається в заочному форматі. У змаганнях взяло участь 68 вихованців закладів позашкільної освіти з Полтавської, Київської, Тернопільської, Сумської, Хмельницької, Чернівецької областей та міста Києва.

   Змагання відбулися з метою популяризації та подальшого розвитку картингу в Україні серед учнівської молоді; підвищення рівня фізичної підготовки, технічної і практичної майстерності учасників формування у них навиків здорового способу життя.

   Три етапи змагань проводилися на базі закладів позашкільної освіти України за місцем їх розташування у дисциплінах: «Загальна фізична підготовка», «Швидкісне маневрування» та «Теоретичний залік», де юні картингісти демонстрували свої знання загальної будови карта й двигунів, прийоми і правила безпеки при водінні карта, навички керування гоночним автомобілем при проходженні різних елементів траси та інше. Новий формат проведення змагань надав можливість долучитися учасникам з невеликих містечок та селищ міського типу.

   Юні картингісти, які прийняли участь у трьох дисциплінах були нагороджені дипломами УДЦПО «Лауреат Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді (підлітків, молодші юнаки, старші юнаки) з картингу», решта учасників нагороджені дипломами УДЦПО «Учасник Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді (підлітків, молодші юнаки, старші юнаки) з картингу».