21 лютого 2023 року в лабораторії авіамоделювання Українського державного центру позашкільної освіти була проведена онлайн-нарада з керівниками гуртків конструювання повітряних зміїв закладів позашкільної освіти України, під час наради було обговорено ряд питань: план та формат проведення масових заходів з повітряних зміїв у 2023 році, організація суддівства та навчання суддів, правила проведення змагань учнівської молоді з повітряних кайтів та особливостей виготовлення та запуску повітряних кайтів в умовах військового часу. Внесено багато пропозицій до умов проведення Всеукраїнських змагань з повітряних зміїв 2023 (очно/заочний формат).

У семінарі прийняли участь представники закладів позашкільної освіти Вінницької, Волинської, Запорізької, Дніпропетровської, Хмельницької, Черкаської, Тернопільської, Львівської областей та м. Києва. В процесі зацікавленого обговорення були надані вагомі та креативні пропозиції з розвитку кайтового моделізму в Україні.

Дякуємо усім учасникам за участь у заході та бажаємо наступну зустріч зробити у переможному майбутньому, разом з їх різнокольоровими та фантастичними повітряними кайтами.