11 червня 2023 року у місті Києві на картодромі «Скаймол картинг Київ», територія Навчально-виховного комплексу допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді м. Києва відбулися І і ІІ-й етапи Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді (молодші юнаки, старші юнаки) з картингу. У змаганнях прийняло участь 43 учасника, 7 команд з м. Києва та Київської області.

Організатори заходу: Український державний центр позашкільної освіти, Товариство сприяння обороні України, Київська міська організація ТСО України, Сухопутні війська Збройних Сил України, Київська міська дитячо-юнацька спортивно-технічна школа з автомотоспорту ТСО України, Навчально-виховний комплекс допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді м. Києва.

На відкритті змагання учасників привітали – директор Українського державного центру позашкільної освіти – Геннадій Шкура, представник ГО ТСО України – Єлизавета Шитікова і генеральний секретар Федерації картингу України, які відзначили актуальність військово-патріотичного виховання учнівської молоді та перевагу заняття картингом для молоді не тільки як спортивної складової, а й професійної орієнтації молоді, свідомого вибору майбутньої професії, підготовки захисників вітчизни та значимість картингу як виду спорту для здоров’я нації та веденні здорового образу життя.

Змагання проводились в особистому заліку. Змагання з шосейно-кільцевих перегонів на картах класу «хобі карт» проводились у 3-х вікових групах – молодші юнаки 9-12 років, старші юнаки 13 – 16 років, дорослі – старше 17 років та окремому заліку серед дівчат. Змагання зі швідкісного маневрувння у 2-х вікових групах – 9-12 і 13-16 років.

Переможцями змагань з шосейно-кільцевих перегонів на картах класу «хобі карт» стали – молодші юнаки – Тимошенко Кирило, вихованець Навчально-виховного комплексу допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді м. Києва, старші юнаки – Салімов Михайло, вихованець УДЦПО, дорослі – Пугач Роман, керівник гуртка УДЦПО; серед дівчат -Семенець Аліна, вихованка Підліткового спортивно-технічного клубу «Святошин» м. Києва. У Змаганнях зі швідкісного маневрувння у групі – 9-12 років переможцем став – Добрянський Єгор, вихованець Навчально-виховного комплексу допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді м. Києва, у групі 13-16 років – Салімов Михайло, вихованець УДЦПО.