15 червня 2023 року були підведені підсумки Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді з ракетомодельного спорту (юніори) та юних ракетомоделістів (юнаки) у змішаному форматі.

У змаганнях прийняли участь 13 команд (85 учасників) закладів позашкільної освіти: Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Полтавської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Згідно програми змагань було проведено особисто-командну першості у класах моделей ракет: Г-3-А (модель ракети з гумовою катапультою на тривалість польоту з парашутом); Г-6-А(модель ракети з гумовою катапультою на тривалість польоту зі стрічкою); П-1-2 (пневматична ракета на дальність польоту). Усі моделі ракет були виготовлені з доступних матеріалів – паперу, пінопласту, деревини без застосування скловуглепластику, значних металевих частин. Під час проведення теоретичного заліку кожен учасник відповідав на три питання, в які входило: історія розвитку космонавтики, РКТ; конструкція, технологія побудови моделі; правила проведення змагань з ракетомодельного спорту в Україні, правила техніки безпеки на стартовому майданчику. До командного заліку зараховувалися кращі результати двох учасників від команди у кожному класі моделей та теоретичному заліку.

Продемонструвавши високий рівень конструювання, моделювання та запуску ракет, перше командне місце здобула збірна команда КПНЗ «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради, друге місце поділили команди КЗ ЛОР «Львівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» та КЗ «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради», третє місце посіла команда Київського палацу дітей та юнацтва.

Бажаємо юним ракетомоделістам нових перемог, сил, витримки та спортивних звершень!