З 31 березня по 12 квітня 2024 року відбулися  Всеукраїнські змагання учнівської молоді з радіоелектронного конструювання.

У заході взяли участь 20 команд з 15 регіонів України, а саме: Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Полтавської,  Рівненської 2 команди, Сумської 2 команди, Тернопільської,  Чернівецької 2 команди, Хмельницької областей, 3 команди з міста Києва та команда УДЦПО.

Всього у заході взяло участь 83 учасника (серед них 38 дітей, 38 кeрівників команд, 3 судді, 4 організатори). Вікові категорії – до 15 та до 18 років.

В теоретичній частині учасники пройшли тест на знання основ фізики, електротехніки та радіоелектроніки.  Практична робота полягала у виготовлені радіоелектронного пристрою за принциповою електричною схемою. Набір радіодеталей для складання схеми було надіслано організаторами кожному учаснику поштою заздалегідь. При оцінюванні робіт враховувався тільки затрачений час. В офлайн форматі учасники отримували завдання перед початком проведення  етапу на паперових носіях, а в онлайн – через Інтернет. Відповіді на теорзалік у цьому форматі були складені в формі електронного тесту.

31 березня на базі УДЦПО в офлайн режимі було проведено змагання для учасників, які мали можливість прибути до міста Києва. В очній частині змагань взяли участь команда з міста Рівного та три команди з міста Києва. В практичній частині вимагалось виконати монтаж радіоелектронного пристрою методом пайки на монтажній платі. 3 1 квітня змагання проходили онлайн.

Переможцями Змагань стали:

Молодша вікова група в особистому заліку:

  • I місце – Васецький Роман, вихованець Полтавської області;
  • II місце – Левищенко Денис, вихованець Житомирської області;
  • III місце – Юрійчук Назарій, вихованець Тернопільської області.

Старша вікова група в особистому заліку:

  • I місце – Федоров Ярослав, вихованець Хмельницької області;
  • II місце – Овчаренко Іван, вихованець Полтавської області;
  • III місце – Ставицький Володимир, вихованець Тернопільської області.

Командна першість: 

  • I місце – команда Полтавської області;
  • II місце – команда Хмельницької області;
  • III місце – команда Тернопільської області.

Досвід проведення змагань показав, що паяння в радіоелектронному конструюванні є найнеобхіднішим елементом. Без практики якісного паяння неможливо підготувати спеціалістів високого класу такої нелегкої, але необхідної в сучасному світі, справи.